Sáblíková je podeváté mistryní světa na pětce
Kangnung (Korea) - Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková získala po stříbrné medaili z tříkilometrové trati nejcennější kov na pětce. Rodačka z Nového Města na Moravě na nejdelší ženské trati již od roku 2007 na velké akci neprohrála. Svou dominanci potvrdila i na světovém šampionátu v korejském Kangnungu, kde zvítězila v nejlepším čase sezony 6:52,38 minuty. Druhá skončila se ztrátou 1,55 sekundy Němka Claudia Pechsteinová, třetí dojela Kanaďanka Ivanie Blondinová.

Devětadvacetiletá Sáblíková se díky triumfu v dějišti olympijských her 2018 stala nejúspěšnější rychlobruslařkou v historii světových šampionátů na jednotlivých tratích. Ziskem třinácté zlaté medaile trojnásobná olympijská vítězka překonala Nizozemku Ireen Wüstovou a německou legendu Anni Friesingerovou-Postmaovou.
Svěřenkyně trenéra Petra Nováka se představila až v závěrečné rozjížďce s Němkou Bente Krausovou, takže už před startem věděla, že musí zajet velmi rychlý čas. Zejména Pechsteinové, která získala již třicátou medaili z MS na jednotlivých tratích, se závod vydařil. Sáblíková, která v Kangnungu získala ve čtvrtek stříbro na trojce, ale od začátku nasadila optimální tempo a splnila roli hlavní favoritky.
Mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Kangnungu (Korea):
Ženy: 5000 m: 1. Sáblíková (ČR) 6:52,38, 2. Pechsteinová (Něm.) 6:53,93, 3. Blondinová (Kan.) 6:57,14, 4. Jurakovová (Rus.) 6:57,27, 5. De Jongová (Niz.) 6:59,33, 6. Weidemannová (Kan.) 6:59,75.
Hlavní zprávy
-
Sport živěŽIVĚ: Sjezdaři se spouští na sjezdovku ve Svatém Mořici vydáno před 8 minutami Svatý Mořic – Na svah ve švýcarském Svatém Mořici jdou nejlepší světoví sjezdaři. Přípravu na vrchol sezony jim znepříjemnilo počasí, kvůli kterému musel být zkrácen ...
-
Sport živěŽIVĚ: Lyžařští maratonci závodí z Toblachu do Cortiny vydáno před 2 hodinami Toblach - Prestižní série dálkových běhů Ski Classics pokračuje v Itálii závodem z Toblachu do Cortiny d'Ampezzo. Na trať běžeckého maratonu na 50 kilometrů klasicky se vydává i ...
-
Sport živěŽIVĚ: Kvalifikace úvodního závodu Red Bull Air Race v Abú Zabí vydáno před 50 minutami Abú Zabí - Úvodním závodem ve Spojených arabských emirátech startuje další ročník prestižní letecké série Red Bull Air Race. V Abú Zabí se přestaví i dvojice Čechů, Martin ...
-
VideoTriumf Koukalové pohledem rakouských deníků: Zlato místo brambor vydáno před 5 minutami Hochfilzen – Vítězství Gabriely Koukalové ve sprintu mistrovství světa v Hochfilzenu neunikl pozornosti řady rakouských médií. Snímky smějící se české biatlonistky, která mává ...
Další v rubrice
-
Sport živě
před 15 minutami ŽIVĚ: Erbanová svádí boj o medaili na kilometru
-
Video
10. 2. 2017 13:08 Erbanové naskočil po závodě smutek i radost. Teď už jsem ale velmi spokojená, řekla
-
Video
10. 2. 2017 12:23 Erbanové medaile unikla jen o fous, na pětistovce skončila čtvrtá
-
Video
9. 2. 2017 13:36 Sáblíková: Chtěla jsem medaili a mám ji
Nejčtenější v rubrice
- 9. 2. 2017 12:55 Sáblíková nestačila na 3000 m jen na Wüstovou
- 10. 2. 2017 12:23 Erbanové medaile unikla jen o fous, na pětistovce skončila čtvrtá
- 11. 2. 2017 11:05 Sáblíková je podeváté mistryní světa na pětce
- 9. 2. 2017 13:36 Sáblíková: Chtěla jsem medaili a mám ji
- 10. 2. 2017 13:08 Erbanové naskočil po závodě smutek i radost. Teď už jsem ale velmi spokojená, řekla
- 11. 2. 2017 11:34 ŽIVĚ: Erbanová svádí boj o medaili na kilometru